In het weekend van 8 en 9 juli openen veel Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Dus ook bij u in de buurt. Enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby.

Wat is er te doen?

En wat is er op deze twee dagen zoal te beleven? Imker Meinhard van de Reep vertelt over het leven en het nut van honingbijen en wilde bijen Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000– 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, zelf te tappen en te kopen! U kunt in een observatiekast een bijenvolk bekijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien. Het is vast wel wennen aan al dat gezoem om u heen, maar veilig in een bijenpak zult u merken dat bijen helemaal niet eng zijn.

Ook aandacht voor de wilde bijen

Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom.

Informatie en tijden

Datum: 8 en 9 juli 2023

Tijd: 11:00 – 16:00 uur

Locatie: Imkerij Weerlanerpolder (gelegen aan het wandelpad tussen de Oude
Weerlaan en de Oosteinderlaan in Hillegom)

Contact: Meinhard van de Reep (06 493 857 34)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *