Tijdens de Nationale Zaaidagen doen we een oproep op alle bewoners van Hillegom en omstreken om hun tuinen bij vriendelijker te maken! Doe jij mee? Plant alvast bij-vriendelijke planten en kom langs op Imkerij Weerlanerpolder in Hillegom op zondag 21 april van 11.00 – 17.00 uur.

Bezoek de Imkerij Weerlanerpolder op 21 april

In het kader van de nationale Zaaidagen is Imkerij Weerlanerpolder geopend op zondag 21 april van 11.00 – 17.00 uur. Tijdens deze dag:

  • geeft de imker de hele dag voorlichting over bijen,
  • zijn er fraaie planten te koop voor een schappelijk prijsje,
  • kunnen kinderen zelf honing tappen bij de imker
  • en is er natuurlijk heerlijke natuurzuivere honing uit de streek te koop.

Gratis bijenhotel bij aankoop van plantenpakket

Voor de eerste 10 klanten die op zondag 21 april een plantenpakket komen halen is er een gratis een bijenhotel. Wees er dus snel bij, want op = op. Ben je niet een van de gelukkigen? Wees gerust, iedere klant ontvangt een zakje bloemenzaad om deze zomer nog extra kleur te geven!

Koop bij-vriendelijke planten

Imkerij Weerlanerpolder en de Stichting Natuurlijk Hillegom bieden u daarom fraaie planten aan om bijen en vlinders in uw tuin meer kansen te geven! Deze planten bieden een extra kans van uw tuin een echte bijen- en vlinderoase te maken! Vaste, inheemse planten zijn ontzettend belangrijk voor bijen en vlinders om te kunnen overleven. Met deze planten bieden wij de bewoners van Hillegom, Lisse en Teylingen de mogelijkheid de eigen tuin geschikt te maken voor de vele insecten zoals wilde bijen en
vlinders.

Lokale kwekers

Deze planten zijn samengesteld door lokale kwekers en leveren jaar in jaar uit, nectar en stuifmeel voor vele insecten, waaronder de wilde bijen en vlinders. Tevens ontvangt iedere koper een zakje bloemenzaad om deze zomer nog extra kleur te geven aan uw tuin!

Over de imker van Imkerij Weerlanerpolder

Imker Meinhard van de Reep vertelt over het leven en het nut van honingbijen en wilde bijen. Want bijenhouden is veel meer dan een bijenvolk met 40.000– 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Kom langs, en de imker imker geeft antwoord op uw vragen over de bijen en natuur.

(tekst gaat hieronder verder)

Informatie en tijden

Datum: 21 april 2024

Tijd: 11:00 – 17:00 uur

Locatie: Imkerij Weerlanerpolder (gelegen aan het wandelpad tussen de Oude
Weerlaan en de Oosteinderlaan in Hillegom)

Contact: Meinhard van de Reep (06 493 857 34)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *