Imkerij Weerlanerpolder Hillegom

Midden in de polder langs de rand van het natuurgebied Vosse- en Weerlanerpolder ligt onze imkerij.

Begonnen in 2016 met 2 bijenvolken, zijn we inmiddels uitgegroeid naar een tiental volken met ongeveer een half miljoen bijen, die onze heerlijke honing maken. Imkerij de Weerlanerpolder dankt zijn naam aan beschermde Weerlanerpolder in Hillegom. Rondom de bijenstal wordt momenteel gewerkt aan de inrichting van een plantentuin, waarin de aanplant van drachtplanten voorop staat.

Imkerij Weerlanerpolder ligt op eigen terrein. De bijentuin en stal is ter beschikking gesteld door Warmerdam Straal- en Coatingservice.

Het Honingmagazijn

Het Honingmagazijn is onderdeel van de imkerij en verkoopt naast de eigen honing ook vele andere soorten honing. De showroom is gevestigd op Satellietbaan 41B, schuin tegenover de Rataplan. Bij Het Honingmagazijn koop je heerlijke honingwijn en mede, zoete honingsnoepjes en producten voor natuurlijke verzorging van o.a. De Traay. Geopend op ma t/m za van 09:00 tot 14:00 uur.

Natuurgebied Vosse- en Weerlanerpolder

Imkerij Weerlanerpolder ligt op een bijzonder stuk natuurgebied in Hillegom. Het natuurgebied Vosse- en Weerlanerpolder is een uniek stukje polder, rijk aan planten en vogels. Je kunt hier maar liefst 230 soorten planten zien waaronder waterdrieblad, orchideeën, lange ereprijs, kruisbladwalstro en zomerklokje. Ook komen er veel vogelsoorten voor, zoals bijvoorbeeld de grutto, tureluur, watersnip, gele kwikstaart en verschillende soorten eenden.

 

Meer weten over de Vosse- en Weerlanerpolder?

KLIK HIER