Het Honingmagazijn

We hebben een showroom geopend voor al onze honingproducten: Het Honingmagazijn verkoopt onze versie Imkerij Weerlanerpolderhoning. De showroom is gevestigd op Satellietbaan 41B in Hillegom. Op 5 minuten loopafstand van de imkerij. Als er niemand aanwezig is bij de imkerij dan kun je hier op maandag t/m zaterdag tussen 10:00-14:00 uur binnenlopen. NAAR HET HONINGMAGAZIJN  

Een showroom van Imkerij Weerlanerpolder

Al langer was er het plan om de eigen honing van het Imkerij Weerlanerpolder in een eigen winkel te verkopen. De honingbonbons lagen al bij Chocolaterie Pierre, de eigen honing werd al verkocht aan passanten bij de groene oase van de Weerlanerpolder. Vanaf nu verkopen wij onze honingproducten in de showroom van Het Honingmagazijn op Satellietbaan 41B.

Heel veel honing

Naast de eigen honing van Imkerij Weerlanerpolder, hebben we nog veel meer soorten. Honing is er in talloze soorten en smaken. Elke soort honing heeft zijn eigen unieke en karakteristieke eigenschappen. Bij Het Honingmagazijn vind je 25 verschillende soorten van eigen producten, maar ook van mede-imkers zoals Imkerij De Werkbij of De Traay. In de webshop vind je alle verschillende soorten die wij op voorraad hebben.

Onze honing

De honing die door onze bijen gemaakt wordt, is heel divers. Doordat er bij Imkerij Weerlanerpolder naast vaste planten veel grasland is, valt het niet mee voor onze bijen om voldoende dracht te vinden bij ons thuis. In het voorjaar is er nog genoeg te vinden. De bijen doen zich te goed aan het stuifmeel en nectar van de wilg en paardenbloem. Als de weersomstandigheden gunstig zijn kunnen we hier een bescheiden honing oogst vanaf halen. Vaak laten we deze honing echter nog zitten voor de bijen zodat het volk snel op kracht kan komen na de winter. Na deze periode is de tijd aangebroken om de volken elders te plaatsen. Ze gaan dan naar diverse plekken in de Haarlemmermeer en omgeving voor o.a. de fruit- en koolzaadbestuiving.

Hierdoor is er continue een wisselend aanbod van honing, welke van smaak en kleur kunnen veranderen. Daarnaast zijn we altijd afhankelijk van de weersomstandigheden en voldoende dracht. Door het seizoen heen oogsten wij o.a. wilgen honing, fruitbloesem honing, (veld)bloemen honing, koolzaad- en lindehoning. Ook kopen wij soms honing in uit Frankrijk of andere Europese landen om ons assortiment uit te breiden. Wij verkopen geen honing van buiten Europa omdat we de kwaliteit dan niet kunnen garanderen.

Bel of mail gerust voor meer informatie over het huidige honing aanbod en kijk op deze website onder ‘producten‘ naar het huidige aanbod.