Onze honing

De honing die door onze bijen gemaakt wordt, is heel divers. Doordat er bij Imkerij Weerlanerpolder naast vaste planten veel grasland is, valt het niet mee voor onze bijen om voldoende dracht te vinden bij ons thuis. In het voorjaar is er nog genoeg te vinden. De bijen doen zich te goed aan het stuifmeel en nectar van de wilg en paardenbloem. Als de weersomstandigheden gunstig zijn kunnen we hier een bescheiden honing oogst vanaf halen. Vaak laten we deze honing echter nog zitten voor de bijen zodat het volk snel op kracht kan komen na de winter. Na deze periode is de tijd aangebroken om de volken elders te plaatsen. Ze gaan dan naar diverse plekken in de Haarlemmermeer en omgeving voor o.a. de fruit- en koolzaadbestuiving.

Hierdoor is er continue een wisselend aanbod van honing, welke van smaak en kleur kunnen veranderen. Daarnaast zijn we altijd afhankelijk van de weersomstandigheden en voldoende dracht. Door het seizoen heen oogsten wij o.a. wilgen honing, fruitbloesem honing, (veld)bloemen honing, koolzaad- en lindehoning. Ook kopen wij soms honing in uit Frankrijk of andere Europese landen om ons assortiment uit te breiden. Wij verkopen geen honing van buiten Europa omdat we de kwaliteit dan niet kunnen garanderen.

Bel of mail gerust voor meer informatie over het huidige honing aanbod en kijk op deze website onder PRODUCTEN naar het huidige aanbod.

Honing bestellen?

BEKIJK ONZE WINKEL

Bestel onze heerlijke honing in de webshop!